A ‘Murasaki-29’ egy speciális típusú fehér húsú, sötétlila héjú fajta. A neve japánul „lilát” jelent, megjelenésében és kulináris tulajdonságaiban pedig hasonló a prémium ázsiai fajtákhoz, amelyeket gyakran párolnak sütés helyett. A ‘Murasaki-29’ húsa élénk fehér, szárazanyag-tartalma magas, 30-32%. Íze inkább burgonyaszerű és kevésbé édes. Ez a fajta kevés vagy egyáltalán nem tartalmaz béta-karotint. Húsa fehértől halványsárgáig terjed és kissé szárazabb, mint más fajták és pelyhes textúrát kínál. Főzéskor a Murasaki édesburgonya enyhén édes íze mellett egy kis diós beütést fedezhetünk fel benne.
A batátát, ismertebb nevén édesburgonyát már nemcsak a fogyni vágyók vagy cukorbetegséggel küzdők szeretik. A top 10 szuperélelmiszer között tartják számon. Dél- és Közép-Amerikában őshonos zöldségféle. A fehér húsú íze hasonlít legjobban a hagyományos burgonyához, a lila színű íze leginkább a szelídgesztenyére emlékeztet, míg a narancssárga belsejű társának aromája a sütőtökére hasonlít.
Hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: Az édesburgonya tele van vitaminokkal (C-, B2-, B6-, és E-vitamint valamint foszfort, szelént, magnéziumot, vasat és mangánt) és antioxidánsokkal, amelyek mind-mind hozzájárulnak a szervezet természetes védekezőképességének megfelelő működéséhez.
Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Segíti az emésztést: Mivel gazdag élelmi rostban, megakadályozza a székrekedést és a puffadást. Ráadásul a rostok elősegítik a bélben a jó baktériumok növekedését.
Antioxidáns tartalmukkal segítik a szervezetet a daganatok elleni harcban.
A lassú felszívódású szénhidráttartalmuknak köszönhetően hosszan és egyenletesen energizálnak.
15000 Ft feletti bio édesburgonya vásárlása esetén ingyenes a kiszállítás.
Abban az esetben, ha az éppen Ön által kiválasztott termék nincs raktáron vagy korlátozott mennyiségben elérhető, akkor kérjük, jelezze email-ben (ermellekkincse@gmail.com). Így, ha a folyamatos betakarítás alatt újra elérhető lesz, azonnal jelezzük és meg tudja rendelni azt.