basil leaf

Manapság a fogyasztókat egyre jobban foglalkoztatja, hogy mit esznek, hogyan állítják elő élelmiszereiket, és milyen hatással van az élelmiszer előállítása a környezeti lábnyomra. Ez a tendencia olyan élelmiszer-koncepciókhoz vezetett, mint a vegetarianizmus, a veganizmus, a tiszta táplálkozás angolul ”clean eating” vagy a Paleo.

Szinte minden fontos ásványi anyag, amelyet hús vagy egyéb állati eredetű termék fogyasztása biztosítana, az édesburgonyában is megtalálható. Főleg a benne lévő kalcium, magnézium és kálium mennyisége az, amire szervezetének szüksége van például egy húsmentes étrendben. Ezen kívül az állaguk nagyszerű húspótlóvá varázsolhatja őket.

Ha le szeretne mondani a búzáról, használhatja az édesburgonyát helyettesítőként kenyérben vagy tésztában. Természetes édessége miatt nincs szükség extra cukor hozzáadására, ami nagy előny az egészségtudatos fogyasztók számára. Az édesburgonya ideális kiegészítője a mindennapi menünek – függetlenül attól, hogy valamilyen diétát követ-e vagy sem.

A legtöbben kihasználjuk a világháló adta lehetőségeket receptek után keresgélve, ha éppen a nagymamától vagy édesanyától nem áll rendelkezésünkre. Itt van néhány recept, amit mi már ki is próbáltunk és szívből ajánljuk elkészítésüket.

edesburis kolbaszos tojas kozepes 1

Reggeli

Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli

leves2

Leves

Kolbászos édesburgonya-krémleves

foetel1

Főétel

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

desszert2

Desszert

Diétás édesburgonyafánk

ropogtatnivalo

Ropogtatnivaló

Extrán ropogós zöldségchips