A Burgundy egy új és elképesztően ízes fajta. Húsa mély narancssárga, bőre vörös, és alakja nagyon egységes, kerekded. A legcsodálatosabb dolog a sült „burgundy” gumó cukortartalma – közel kétszer olyan magas, mint a közismert Beauregardé. Egyesek szavaival élve, akik kóstolták, „egyszerűen NAGYSZERŰ”. A szakácsok szeretik és a termelők örömmel hallják, hogy könnyen termeszthető, vonzó lombozatú és kiváló ízű. Az élénk vörös héjú Burgundy valamivel kisebb hozamú, mint az átlag, de kerek formája és édes, krémes belseje miatt mindenképpen érdemes termeszteni.
A batátát, ismertebb nevén édesburgonyát már nemcsak a fogyni vágyók vagy cukorbetegséggel küzdők szeretik. A top 10 szuperélelmiszer között tartják számon. Dél- és Közép-Amerikában őshonos zöldségféle. A fehér húsú íze hasonlít legjobban a hagyományos burgonyához, a lila színű íze leginkább a szelídgesztenyére emlékeztet, míg a narancssárga belsejű társának aromája a sütőtökére hasonlít.
Hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: Az édesburgonya tele van vitaminokkal (C-, B2-, B6-, és E-vitamint valamint foszfort, szelént, magnéziumot, vasat és mangánt) és antioxidánsokkal, amelyek mind-mind hozzájárulnak a szervezet természetes védekezőképességének megfelelő működéséhez.
Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Segíti az emésztést: Mivel gazdag élelmi rostban, megakadályozza a székrekedést és a puffadást. Ráadásul a rostok elősegítik a bélben a jó baktériumok növekedését.
Antioxidáns tartalmukkal segítik a szervezetet a daganatok elleni harcban.
A lassú felszívódású szénhidráttartalmuknak köszönhetően hosszan és egyenletesen energizálnak.
15000 Ft feletti bio édesburgonya vásárlása esetén ingyenes a kiszállítás.
Abban az esetben, ha az éppen Ön által kiválasztott termék nincs raktáron vagy korlátozott mennyiségben elérhető, akkor kérjük, jelezze email-ben (ermellekkincse@gmail.com). Így, ha a folyamatos betakarítás alatt újra elérhető lesz, azonnal jelezzük és meg tudja rendelni azt.